Как да сушим косата си правилно?

  • Как да да сушим косата си правилно?
  • Кои са всички грешки, които трябва да се избягват?
  • Знаете ли как трябва да третирате косата си по време на сушене?

Ето списък с най-честите грешки, които трябва да се избягват:

Как да изсушите косата си правилно?

Един от най-често задаваните въпроси в живота на всяка жена. Няма човек, който да е способен да се справи с гънките на косата си, особено, ако са направени у дома. От твърде горещи инструменти до грешния избор на четки. Стайлингът е изкуство, серия от движения и правила - трудни за управление. В допълнение не е толкова лесно, дори и за професионалистите, винаги да взимат правилния избор. Добра отправна точка, обаче, е да имаме наръчник, който да следваме, за да избегнем най-често срещаните грешки. Първа стъпка преди да преминете към правилното сушене, е да елиминирате влагата от връхчетата на косата. Разбира се, до колкото е възможно. Най-често срещаната грешка е да се търкате косата си с много сила. Правилният начин е попиете дължините с кърпа или най-добре с чиста памучна кърпа, за да не увредите косъма и да избегнете къдрене. Ако косата Ви много се заплита, използвайте шампоан Сомния за лесно разресване. Помага при много заплетени коси, благодарение на филмогенните кадифени свойства на кератина, орхидея и витамин Е.

Най-честата грешка в тези случай е да се изсушат дължините с четката преди корените. Най-правилния начин, от друга страна, предлага сушенето първо, като наведем глава надолу за няколко минути - така че да се даде обем - и след това да се премине към сушенето краищата на косата. Правилно сушене на косата е необходимост, което не може да бъде оставено на случайността. Гребенът трябва да се използва отделно за всеки кичур, в противен случай, въздушната струя ще създаде възли по дължините.

Друга грешка, която трябва да се избягва: промяна на посоката на въздушната струя, тъй като това ще доведе до същите проблеми. Никога няма да престанем да го повтаряме: косата трябва винаги да се изсушава от корена към краищата. Не прекалявайте с топлината! Сешоарът трябва да се управлява внимателно. Температурата трябва да се поддържа висока само в началната фаза и след това да се понижава, докато продължавате да правите движения с четката. Важен фактор в управлението на температурата е дюзата за посоката на въздуха, която винаги трябва да се ползва. Тя е предпазна мярка, заедно с дистанцията. За перфектно ползване, сешоара трябва да се държи успоредно на косата и да е на разстояние, най-малко десет сантиметра. Винаги използвайте термичен предпазител - спрей, крем или друга текстура.

Жизненоважна стъпка остава използването на продукт, който защитава дължините от вредното въздействие на топлината. Достатъчно е спрей, който се нанася върху косата, като се държи далеч от корена - и сте готови. Secret Therm Spray е идеалният спрей за топлинна защита, който предпазва косата от стресиращото действие на сешоара, пресата или машата. Никога не бързайте. Косата винаги трябва да се изсуши напълно. Препоръчително е използването на четката и сешоара, когато планираме впоследствие да се използваме инструмент за оформяне като преса или маша за къдрене. Наличието на влажни дължини би довело само до появата на накъсани краища и изтъняване на косата. Последните стъпки за правилно изсушаване на косата, но не на последно място е един от най-старите съвети в света, но той винаги работи.  Последната фаза на сушене трябва да се извърши със струя студен въздух. Това малко внимание позволява на връхчетата да се изравнят повече, да увеличат блясъка и да избегнат къдренето.